Lidt om bredbåndshastigheder

Hvor hurtigt er mit bredbånd? Det er et spørgsmål, mange af os har stillet, men det er faktisk rimeligt nemt at finde ud af, hvilken bredbåndshastighed, du kan opnå.

For mange er hastigheden på deres bredbåndsforbindelse den afgørende faktor, når du vælger en bredbåndspakke. Trods alt vil alle gerne vide, hvilken bredbåndshastighed, de kan få.

For næsten alle internetbrugere er det blevet et standardkrav, at de kan surfe problemfrit, downloade hurtigt og bruge websteder som YouTube og Facebook effektivt. Hvilket alt sammen betyder, at det nu er endnu vigtigere end nogensinde at sikre dig den hastighed, du har brug for.

I denne guide fokuserer vi på bredbåndshastigheder til hjemmebrug. Hvis du gerne vil have mere at vide om 3G er 4G mobilt bredbånd og de faktorer, der påvirker din hastighed, kan du gå over på den side, vi har til formålet.

Sammenlign de bedste bredbåndstilbud, der fås, hvor du bor, ved at bruge en bredbånds postnummertjekker til at besvare spørgsmålet.

Hvor hurtigt er mit bredbånd?

Hastighedsprøver er nyttige, da mange kunder ikke ved, hvilken hastighed, de i øjeblikket har, og derfor ikke ved, hvad 8 Mbps, eller 50 Mbps eller endda 120 Mbps vil sige, rent praktisk.

Afprøv hastigheden for din bredbåndsforbindelse med en bredbåndshastighedstest for at sikre dig, at du kan foretage et mere velinformeret beslutning, når du skal sammenligne bredbåndshastigheder og –pakker inden du køber en ny pakke.

For at få en akkurat måling, skal du lukke alle andre programmer, hjemmesider og spil, før du begynder hastighedstesten.

Kan en forbindelse gøres hurtigere uden at skifte udbyder?

Ja. Hvis du bruger en trådløs forbindelse, kan du prøve at ændre din routers kanaler eller transmitteringstype. Hvis du føler dig utroligt teknisk anlagt, kan du endda videresende portene på din router.

Dette virker virkelig godt for programmer, spil og hjælpeprogrammer, men kan ikke gøres med internet browsere som Internet Explorer eller FireFox.

Flere oplysninger om bredbåndshastighed: Hvor stor bredbåndshastighed kan jeg få?

Den bredbåndshastighed, du kan opnå afhænger mest af, hvor du bor.

  • Befinder du dig i et område, hvor der kun er kabel eller ADSL? De hurtigste hastigheder er reserveret for steder, der betjenes af et kabelnetværk.
  • Er du i et landområde eller et byområde? Bredbånd er konsekvent hurtigere i storbyer og byer.
  • Afstanden fra din bolig til bredbåndscentralen vil også påvirke din hastighed. Jo tættere på, du er, jo hurtigere din forbindelse.

For at se en akkurat tilnærmet beregning for dit hjem, kan du prøve vores postnummertjekker, som skanner din forbindelse, analyserer din bredbåndscentral og regner ud, hvilken bredbåndshastigheder, du kan få.

Man kan generelt regne med, at med ADSL bredbånd (herunder ikke fiberoptisk bredbånd, kabelbredbånd og mobilt bredbånd via 3G eller 4G), at bredbåndet vil være hurtigere, jo tættere, du er på BT-centralen.

I Danmark varierer bredbåndshastigheder i øjeblikket mellem 512 Kbps og 152 Mbps.

Vi har også lavet en rangliste over hurtige bredbåndspakker for at gøre det nemt for dig.

Hvorfor er min forbindelse langsommere om aftenen?

ADSL bredbånd er en delt tjeneste. Derfor vil den være langsommere, jo flere mennesker, der bruger det.

Det antal mennesker, der bruger en bredbåndsforbindelse inden for et område påvirker ”konkurrenceforholdet”, hvilket er forholdet af brugere til bredbåndsområdets central og den evne centralen har til at holde trit med alle forbindelserne.

De fleste hjemmebrugere bruger deres computere om aftenen, så forbindelserne har en tendens til at være meget langsommere i disse spidsbelastningsperioder (f.eks. kl. 19.00 til kl. 22.00). Det bedste tidspunkt at bruge bredbånd på er mellem midnat og kl. 8.00.

Kabelbredbånd (som også kaldes fiberbredbånd eller fiberoptisk bredbånd) bruger fibre to the premises (FTTP) teknologi, der er upåvirket af afstanden til centralen.

Det eneste danske netværk, der bruger FTTP ejes af energiselskaberne. Det er derfor, bredbånd fra dem, af mange, betragtes som værende det bedste man kan få.

Fibre to the cabinet teknologi, som er det, fiberoptisk bredbåndservice er baseret på, er stadig påvirket af beliggenheden, men meget mindre end ADSL. Dette gør begge kabelmuligheder til mere pålidelige alternativer. Dog er de stadig påvirket af antallet af mennesker, der bruger tjenesten, i spidsbelastningsperioder.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *