Bedste tilbud på bredbånd

Når du vælger det bedste tilbud på bredbånd for dine behov, er det ikke altid nemt, da der ikke er én løsning, der passer til alle.

Det første trin er at regne ud, hvad du rent faktisk vil få brug for i en bredbåndsforbindelse. Læs vores guide som hjælp til at regne ud, hvilket bredbåndstilbud er det bedste for dig.

Hvilken slags bredbåndspakke vil jeg have?

  • Bredbåndstilbud – hvis du er helt ny til det her, skal du sandsynligvis bruge en pakke, der er nem at opstille, ikke for dyr, og som tilbyder god kundesupport.
  • Bredbåndstilbud til storforbrugere – hvis du nyder at downloade massevis af sange og film ved hjælp af peer-to-peer software, eller hvis du er en stor fan af online gaming, er det næsten helt sikkert, at du vil falde under storforbrugere.
  • Bredbåndstilbud som kommer i form af en “samlet” pakke, hvori der også indgår taletid til mobiltelefonen eller abonnement til både børn og voksne – se fx mere her.
  • Bredbåndstilbud til erhvervslivet – disse pakker adskiller sig fra forbrugertilbud ved at tilbyde ekstra ting, såsom statiske/faste IP’er, webhoteller og mail-adresser, såvel som routere og sikkerhedssuiter.
  • Mobile bredbåndstilbud – hvis du primært tilgår internettet fra din bærbare computer, er mobilt bredbånd en mulighed, der er værd at tage i betragtning – hvad enten, det er til hjemmebrug eller på farten.

Udbydere af mobilt bredbånd vil sende dig en ‘dongle’ (modem) eller MiFi, som du kan slutte til din bærbare computer for at tilgå internettet med bredbåndshastigheder, inden for mobile betjeningsområder.

  • Bredbåndstilbud for familier – med flere og flere enheder, der skal bruge en forbindelse til internettet, såsom bærbare, tabletter, tv’er, tv-bokse og spillekonsoller, kan familier være blandt de største forbrugere.

Hvor hurtigt er det?

Der er mange faktorer, der kan påvirke dit valg af bredbåndsudbyder, men den vigtigste er sandsynligvis forbindelseshastigheden.

Hvad bredbåndshastighed angår, er det værd at huske, at der ikke altid er nogen garanti for den hastighed, der opreklameres i udbydernes annoncer. Dette afhænger af nogle forskellige faktorer.

En af dem er, at din ISP vil dele din linje med andre kunder (hvilket er grunden til, at den er langsommere på tidspunkter med spidsbelastning). Afstanden af dit hus fra bredbåndscentralen, plus kvaliteten af de kabler, der er brugt, vil også have stor indvirkning på den egentlige bredbåndshastighed, du modtager.

  • Superhurtigt bredbånd – Fiberbredbånd tilbyder hastigheder på op til 300 Mbps i Danmark og er den hurtigste bredbåndsteknologi, der findes til hjemmebrug. Med ubegrænset dataforbrug, er dette bredbåndsverdenens svar på et ubegrænset tagselvbord i Las Vegas. Med fiber undgår du også at blive snydt for manglende hastighed, som flere af de større ISP’er har fået på nakken over.
  • Hurtigt bredbånd – Dette er helt ærligt ikke et dårligt kompromis. Hurtigt bredbånd vil give dig mulighed for at streame HD, downloade HD, uploade film og spil i stor stil, men i perioder med spidsbelastning, kan du komme ud for, at det halter lidt, når du har alt det til at køre.
  • Billigt bredbånd – Disse pakker kan klare alle småtingene. Det vil ikke være noget problem for dig at tjekke mail, surfe, grine af katte på YouTube og dele billeder på Facebook. Det anbefales at sammenligne priser på bredbånd på sider som https://www.bredbåndpriser.dk eller blot at surfe rundt hos de forskellige udbydere, først.

Du vil være i stand til at downloade og spille spil med nogenlunde hastighed. Men du kan godt komme ud for lidt buffering og nedsatte hastigheder. Desuden vil du, hvis du virkelig har gang i mange forskellige ting på en gang, virkelig opleve, at din forbindelse har svært ved at følge med.

Databegrænsninger

Databegrænsninger er også en stor del af pakkevalg. For bredbånd til hjemmet eller til erhvervsbrug (dvs. ikke mobilt) varierer pakkerne fra 10 GB om måneden til ubegrænsede GB om måneden. Der opkræves for eventuel ekstra databrug, og gebyrerne for dette varierer fra den ene udbyder til den anden.

For mobilt bredbånd er grænserne som regel meget lavere, som regel mellem 500 MB og 1 GB, hvilket gør dem egnet til lettere brug. Download grænserne for 4G har også en tendens til at være mindre.

Hvad er bedst – mobilt-, fiber eller fastnetsbredbånd?

Et klassisk spørgsmål inden for bredbåndsteknologi og måske nok det allermest spurgte. Hvad præcis der er det bedste bredbånd til den enkelte, vil altid være et definitionsspørgsmål.

Hvad og hvor skal du bruge produktet? Hvis du er meget på farten, rejser eller pendler dagen lang, vil mobilt bredbånd naturligvis være at foretrække. Med 4G hastigheder og det kommende 5G, vil du  – i mange tilfælde – opleve lige så hurtigt internet med “mobilt” som med fastnet. Derfor vil hastigheden ikke være en faktor i sig selv, vil jeg mene.

CSGO gaming med lav ping

Lav ping/latency er ekstremt vigtigt for, eksempelvis, CSGO gaming

Fastnet er favorabelt hvis latency/ping/kært barn har mange navne, er vigtigt for dig. For eksempel hvis du gamer CSGO, Fortnite, Rocket League eller andet og, for alt i verden, vil undgå lag eller connection timeouts af anden art. Fastnet sikrer dig mere stabilt internet og så er det sådan set underordnet om du vælger fiber eller kobbernettet/COAX.

Kundeservice

Hvis du er en gennemsnitlig bruger med gennemsnitlige behov, kan dit valg af udbyder hænge på dette. Besøg vores side med bredbåndsudbydere og se, hvad folk siger om kundeservice, reception, og annoncerede vs. egentlige hastigheder.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *